Инжекционни дюзи Вентили / Дюза Бензинова инжекция от нашия магазин

След преминаване през всмукателния клапан, сместа от гориво и въздух в главата на блока се събира и изтича в горивната камера. Тази операция трябва да се следи внимателно, за да се осигури оптимално изгаряне. Само по този начин е възможно да се увеличи ефективността на двигателя и да се намали разхода на гориво. Този процес се извършва от инжектори, които действат като дюзи. Сместа се разпределя през инжекторите под формата на снопове от много капчици.

Освен това, инжекторът трябва да е разположен така, че да не позволява на струята да удари по невнимание стените на буталото. В противен случай ще се появят изгаряния, които биха довели до преждевременно износване на цилиндъра. Гредата се счита за идеална, когато вътрешните капки са по-дебели от външните. Само по този начин можете да постигнете редовно и дори изгаряне. Тъй като инжекторите се превръщат в стандарт само след изчезването на карбуратора, тяхната комбинация с електронното управляващо устройство (налично) е проста и ефикасна. Чисто механичните инжектори се използват за кратко само през 90-те години и не са съвместими с електрическия контрол. Провалът на инжекторите често се причинява от съответните дюзи. Ако горивото и въздухът не се почистват, твърдите вещества могат да останат вътре. Ето защо е много важно да имате перфектно функциониращи въздушни и горивни филтри. Друг проблем може да бъде интензивната топлина, която включва износване на инжектора.

Ако това е случаят с шума, предпазливостта, генерирана от цилиндрите, се дължи на факта, че сместа изгаря твърде бързо. Ако стената или дъното на цилиндъра непрекъснато се напръсква, най-вероятно ще трябва да се справите с проблемите с изтичането на гориво или смазването. В нашия онлайн магазин ще намерите голям избор от резервни части (напр. Стабилизатор, направляващ валяк, чистачка, запалителен модул и т.н.) За много автомобили.