Избор на тонер пълнене на чашите

Когато става въпрос за тонера, ние често представят на тонер касетата, че патрон. Всъщност тонер – глоба черен или оцветен прах, използван в лазерни принтери, копирни машини, MFP машини. При излагане на електрофотографски прах прехвърля от пълнителя към барабана, след което върху хартията. Нюанси за зареждане на лазерни устройства, използвани за цветен печат и копиране.

Лазерни принтери и многофункционални устройства

Съставът на тонер Химичният състав на частиците на тонера може да зависи от промени в продукта. Съставът обикновено съдържа следните съставки:

Полимерна основа. Тя е задължителна, установява основните характеристики на тонер касетата за пелети за зареждане с гориво. Компоненти, които определят такса на пелети. Железни компоненти. Пигментите, които определят цвета на печат. Съединение характеризиране на топлинните свойства на тонера (омекотяване праг температура и адхезия). Повърхностно елементи гранули тонер, който осигурява желаната консистенция.

Тя може да бъде разделена на монохромен и цветен въз основа на характеристиките на боя за тонер. Чрез способността на намагнитване тонери също са класифицирани като не-магнитен и магнитни. В магнитен тип тонер състав включва окислен желязо. Например, HP монохромни лазерни принтери използват магнитен тонер. Съдържанието на окисляват желязото в магнитното тонер малък, или, ако не е на всички. Това е така, защото се окислява желязото, което осигурява на магнитните свойства на тонера, има черен цвят.

Консумативи характеризират с факта, че те придобиват единица заряд (положителен или отрицателен). Например, Brother касети с помощта на касетата с положителен заряд. В зависимост от химичните свойства на полимерния гръбнак се изолира полиестерни и стирен-акрилови тонери. Полиестер тонер наслаждавайки се увеличи популярността поради ниска температура функция, която осигурява ефективен контрол за тонер за печат повърхност, дори при сравнително ниски температури.

Механично тип тонер получен чрез смилане на твърда подложка и фракционна скрининг. В друг метод за получаване на тонер участва химичното инженерство, получаване на този продукт в специални реактори. Този тип тонер обикновено се нарича химически, неговите едномерни частици, имат сферична форма.

Системи за печат са много разнообразни, и да ги използват в тонерът може да има различен набор от параметри, по-горе. Например, тонер Xerox N24 е стирол-акрил, механични, магнитни и отрицателно заредени. Изборът на най-добрите тонове

Тонер е един от активните елементи в процеса на печат. Избор на конкретна марка на този продукт да засегне други части на системата за печат. Техническите характеристики на различните части на съда под налягане има ефект върху ефективността на определен тип тонер. Например, характеристиките на функции температура на барабана засягат наситеността на цвета на печат. Следователно изборът на оптимална марка тонер за зареждане на картриджи зависи от настройките на устройството за печат и цената на зареждане с гориво, патрони.

Касети за Цветен лазерен принтер При избора на най-доброто използване на самата тонер се движат от производителя на сгъстен въздух. Но ако това не е възможно, тогава можете да се опитате да се избере алтернатива, въз основа на наличната информация (Ръководство за устройства за печат и други източници). При използване на съвместими тонер прах от идентичност трето лице се изисква да се зарежда и намагнитване. Преди зареждане на нова касета трябва да бъде напълно чист от стария прах остатъка. В присъствието на старите тонер касети за лазерни върху вътрешната повърхност на устройството за печат, трябва да ги премахнете напълно.

След ново презареждане тонер касета отпечатване на няколко страници на тест, за да се оцени качеството на печата. Визуален анализ на отпечатъка разкрива провала на презареждането на касетата. Но този метод на изпитване има своите ограничения, не гарантира липсата на отрицателни резултати в бъдеще.